Voor modern werkenden

ZZP worden

Geen baas meer voor jou, geen uitzendbureau, geen payroll. Jij gaat ZZP worden! Maar wist je dat je daarvoor niet meteen naar de KVK hoeft te gaan voor een inschrijving? Je kunt ook freelancer worden via Sportverloning. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over je kasboek, je afdrachten en je risico's.

Welke vorm past bij jou?

Wil jij niet meer werken voor een baas? Of kun je geen baas vinden die jou vast in dienst wil nemen, maar jou wel wilt inhuren? Dan kun je zelfstandige worden. Veel mensen denken daarbij direct aan een KVK-inschrijving om daarmee ZZP'er te worden, zelfstandige zonder personeel. Maar is dat eigenlijk wel nodig? Misschien is het wel veel slimmer om freelancer te worden via Sportverloning. En als je wilt, kun jij jezelf nog steeds ZZP'er noemen. De wet kent namelijk helemaal niet de definitie ZZP.

Het klinkt misschien wel stoer, ondernemer zijn met een KvK-inschrijving. Maar het geluk gaat gepaard met nogal wat gedoe. Je facturen sturen is nog wel leuk, althans, de eerste keer, maar je moet óók een administratie aanleggen. Een kasboek, BTW aangifte doen. Je administratie zeven jaar bewaren. Voorwaarden opstellen. Drie verschillende opdrachtgevers regelen, minstens 1250 uur per jaar aantonen voor de zelfstandigenaftrek en dan de jaaropgaaf...

...kortom: een eigen bedrijf levert veel op, maar kost je ook veel. Daarom is het belangrijk om even te checken waarom je eigen baas wilt worden. Want misschien wil je gewoon vrij zijn in je werk en niet afhankelijk zijn van één baas. Of misschien wil je zelf weten wanneer je vakantiedagen opneemt, of wil je vooral geen baas omdat je het grootste deel van het jaar wilt backpacken in Azië zonder zorgen. Er zijn zoveel redenen zelfstandige te worden. En niet elke reden komt uit bij de KVK.

KVK, wanneer wel?

Je begint anno 2020 eigenlijk alleen een KVK-onderneming als je daar belastingvoordeel uit kunt halen. Dat is het geval als de Belastingdienst jouw bedrijf zit als IB-onderneming. Dan is ondernemen fiscaal gezien de beste oplossing voor jou vanwege de zelfstandigen-, investerings- en startersaftrek. Als dat niet het geval is, en dat is in 80 procent van de Kvk-inschrijvingen zo, dan ziet de belastingdienst jou als ROW-ondernemer: Resultaat Uit Overige werkzaamheden. Of ook wel: een hobby-ondernemer.

Ben je ROW-ondernemer, dan krijg je geen aftrekposten, maar moet je wel net als een IB-ondernemer aan allerlei eisen voldoen, zoals BTW-afdracht, facturering en het bijhouden van een boekhouding die aan de eisen voldoet van de belastingdienst én die ook nog 7 jaar opvraagbaar is door de belastingdienst of je het wel goed hebt gedaan. Voor al die mensen, of mensen die vooral geen zin hebben in dat enorme pakket aan regeltjes en risico's, is er Sportverloning.

IB of ROW?

De belastingdienst heeft een fijne check gemaakt, waaraan je kan aflezen of ondernemen een goede optie is voor jou. Van belang is bijvoorbeeld of je je bedrijf langer wilt voortzetten, je zelf aansprakelijk wilt zijn voor schulden van je eigen bedrijf. Ook of je drie opdrachtgevers per jaar zult krijgen, je eigen tarieven kunt bepalen en wat er gebeurt als je ziek bent in je eigen bedrijf.

Voldoe je niet aan de ondernemerscheck, dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen recht op fiscale voordelen van ondernemerschap en werk je niet volgens de wet DBA. Maar je hebt wel de plichten en risico's. In al die gevallen is het gewoon veel slimmer om freelancer te worden via Sportverloning. Want via ons heb je alles eenvoudig én goed geregeld.

En echt alles, zoals je verzekeringen en alle verplichte afdrachten worden vooraf netjes afgedragen. Verloning is transparant over de kosten die je maakt voor het gebruiken van onze service en geeft je altijd, overal de zekerheid dat jouw salaris en afdracht goed geregeld is. Het maakt niet uit hoeveel opdrachtgevers je hebt, hoe hoog je salaris is en hoeveel facturen we moeten sturen. Inmiddels gingen meer dan 21.000 freelancers je voor die ons bedrijf gemiddeld een 9.3 geven, waarvan 96 procent (even herhalen: 96 procent!) ons zou aanbevelen.

Onbekommerd beginnen?

Dus mocht je besluiten dat je klaar bent voor ondernemerschap, maar dan vooral in de vorm van onbekommerd ondernemen, dan biedt Sportverloning je het perfecte alternatief. Bij ons werk je vanuit een 'fictief dienstverband'. Jij geeft ons opdracht jouw dienstverband te regelen, waarna jij je opdrachtgever of meerdere opdrachtgevers kiest. Zo zijn alle belastingen vooraf goed geregeld voor jou en je opdrachtgever.

Je houdt dus de volledige regie over je inkomen, wanneer je werkt, voor wie je werkt. Je kan vrijblijvend inschrijven en ervaren hoe eenvoudig het is om te werken aan de opdrachten zonder zorgen achteraf. Besluit je dat het ondernemerschap later interessanter is, dan stap je eenvoudig over.

Contact

Is je interesse gewekt?

Wil je eens sparren over jouw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag eigen baas worden op een manier die bij jou past.